top of page
2Q4A3458.jpg

ESTETIKA

POSTOPKI ZA LEP NASMEH.

POGOSTO LAHKO ŽE S PREPROSTIMI ESTETSKIMI POSTOPKI POPOLNOMA KORIGIRAMO VIDEZ OSEBE.

Estetsko zobozdravstvo je sodobna veja zobozdravstva. S postopki na tem področju ustvarjamo lepe nasmehe. 

Včasih kljub temu, da so zobje zdravi, ni nujno, da so estetsko lepi. Lahko gre za motečo postavitev, strukturo, obliko ali pa barvo zob.

S sodobnimi postopki zmoremo skoraj vsako zobno stanje estetsko popraviti. Najpogosteje uporabljeni postopki so beljenje zob, korekcije s kompozitom in zobne luske. 

BELJENJE ZOB

Zobe lahko belimo na več načinov. Najpogostejša načina sta kemično in lasersko beljenje. V naši ambulanti uporabljamo kemično beljenje. Izvajamo ga z belili, ki jih nanesemo na posebno oblikovano opornico, slednjo uporabnik uporablja glede na navodila zobozdravnika.

Beljenje je s sodobnimi materiali ob pravih indikacijah varno in enostavno. Pomembno je, da postopek vodi strokovnjak, ki tudi določi najprimernejši način in načrt beljenja.

ZOBNE LUSKE

Zobne luske so tanke individualno izdelane plasti porcelana, ki jih prilepimo na zobe, da jim spremenimo obliko, barvo ali položaj, lahko pa tudi zmanjšamo ali zapremo razmake med zobmi. So najbolj trajna estetska zobozdravstvena storitev. Pomembno je, da luske izdela zobozdravnik z izkušnjami na tem področju, ki je dovolj natančen in ima občutek za estetiko. 

Za namestitev zobnih lusk uporabljamo sodobne postopke, ki omogočajo minimalno brušenje in natančno namestitev.

 

2Q4A3385_edited.png
2Q4A3385_edited.png

POSTOPEK NAMESTITVE LUSK

01

PREGLED

02

BRUŠENJE, ODTIS IN IZDELAVA PROVIZORIJEV

03

PROBA IN NAMESTITEV LUSK

TERMIN

bottom of page