top of page
Estetsko zobozdravstvo

ESTETSKO ZOBOZDRAVSTVO

Si želite lep nasmeh, katerega ne boste skrivali?

 

Zahvaljujoč sodobni tehnologiji vam lahko omogočimo lep in zdrav nasmeh z elegantnimi in brezbolečinskimi posegi.

Naročite se že danes in izkoristite BREZPLAČNI uvodni pregled vaših zob!

NAMEN

Estetsko zobozdravstvo je sodobna veja zobozdravstva, ki nam z elegantnimi in brezbolečinskimi posegi omogoča, da ustvarjamo lepe nasmehe. 

Včasih kljub temu, da so zobje zdravi, ni nujno, da so estetsko lepi. Lahko gre za motečo postavitev, strukturo, obliko ali pa barvo zob.​ S sodobnimi postopki zmoremo skoraj vsako zobno stanje estetsko popraviti.

STORITVE

V sklopu storitev estetskega zobozdravstva ponujamo:

 • beljenje zob

 • korekcije s kompozitom

 • zobne luske

 • nevidni zobni aparat

BELJENJE ZOB

Zobe lahko belimo na več načinov. Najpogostejša načina sta kemično in lasersko beljenje. V naši ambulanti uporabljamo kemično beljenje. Izvajamo ga z belili, ki jih nanesemo na posebno oblikovano opornico, slednjo uporabnik uporablja glede na navodila zobozdravnika.

Beljenje je s sodobnimi materiali ob pravih indikacijah varno in enostavno. Pomembno je, da postopek vodi strokovnjak, ki tudi določi najprimernejši način in načrt beljenja.

ZOBNE LUSKE

Keramične luske za zobe so odlična rešitev za zabarvane, odlomljene, obrabljene, premajhne in navidez neprivlačne zobe. Prednost je ta, da je za izdelavo lusk potrebno zob le minimalno obrusiti samo iz sprednje in spodnje – grizne strani, na ostalih ploskvah pa ga pustimo nedotaknjenega. Tako ohranimo čim več zdravega zoba.

 

Pomembno je, da luske izdela zobozdravnik z izkušnjami na tem področju, ki je dovolj natančen in ima občutek za estetiko. ​

NEVIDNI ZOBNI APARAT

Nevidni zobni aparat je snemljiv ortodontski pripomoček, kater je izdelan iz prozorne plastične mase. Pri nas ponujamo aparate nemškega podjetja Modern Clear, s katerim dosegamo odlične rezultate.

Potek zdravljenja s snemljivim ortodontskim aparatom je preprost. Oseba na zobeh nosi plastično folijo ali opornico, ki je izdelana iz elastične prozorne plastične mase. V setu prejme več različnih opornic, ki jih glede na načrt menjava. V vsaki novi opornici so ležišča za zobe rahlo bolj premaknjena proti želeni poziciji. Tako se z menjavo opornic zobni lok ves čas premika v željeno pozicijo.

Nevidni zobni aparat, v primerjavi z klasičnim, ponuja kar nekaj prednosti, kot so: je manj opazen, je snemljiv (omogoča boljšo higieno), zahteva manj kontrolnih pregledov, povzroča manj bolečin, kot klasičen aparat.

Imate več vprašanj? Odgovor lahko najdete med pogostimi vprašanji.

POTEK IZDELAVE ZOBNIH LUSK

1.

Začetni pregled

Pred začetkom postopka poskrbimo za temeljit pregled ustne votline in pripravo načrta obravnave. Opravimo tudi 3D sken zob.

4.

Izdelava zobnih lusk

V zobotehničnem laboratoriju izdelamo monolitno ali slojeno keramično zobno lusko, ki se bo prilegala bavri in obliki vaših zob.

2.

Brušenje in vtis zob

Zob rahlo pobrusimo, da zagotovimo primerno podlago za namestitev luske. Nato izdelamo vtis zob, ki služi kot osnova za izdelavo luske

5.

Namestitev zobnih lusk

V tej fazi opravimo cementiranje zobnih lusk na zobe. Sodobni materjali nam omogočajo, da že takoj po posegu jeste in uživate v svojem novem nasmehu.

3.

Izdelava provizorijev

Izdelamo provizorične luske, ki jih namestimo na pobrušene zobe, da stranki omogočimo nemoteno prehranjevanje in lep izgled zob.

6.

Kontroli pregled

Po dogovorjenem terminu opravimo še kontroli pregled in preverimo ali je končen rezultat maksimalno dosežen.

REZULTATI NAŠIH STRANK

Spodaj si lahko ogledate nekaj naših obravnav estetskega zobozdravstva.

CENIK STORITEV


STORITEV


CENA

PREGLED

0 EUR

ODSTRANJEVANJE ZOBNEGA KAMNA

70 EUR

PESKANJE ZOB

60 EUR

BELJENJE ZOB

230 EUR

BELA ZALIVKA

80-120 EUR

PRVO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

150-300 EUR

PONOVNO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

200-420 EUR

ANESTEZIJA

0 EUR

PULJENJE ZOBA

90-110 EUR

PREVLEKA KERAMICNA

PREVLEKA KOVINSKO KERAMICNA

PMMA

LUSKA

PARADONTALNO ZDRAVLJENJE - ZOB

PARADONTALNO ZDRAVLJENJE - LOK

RTG POSNETEK - LOKALNO

NEVIDNI APARAT

ZATICEK Z NADZIDKOM

GLASIONOMERNA ZALIVKA

430 EUR

330 EUR

70 EUR

430 EUR

20 EUR

200 EUR

10 EUR

1500 EUR

100 EUR

50 EUR

*nudimo obročno plačilo do 36 obrokov

Zobozdravniška ordinacija - Recepcija

 "Pogosto lahko že s preprostimi estetskimi postopki popolnoma korigiramo videz osebe in dosežemo nasmeh, ki ste si ga vedno želeli."

"Nisem si mislila, da obstajajo zobozdravniki k katerim se z veseljem vračam... komaj čakam naslednji termin. Moji zobki so v čudežnih rokah. Hvala!"

Martina Kleb - Google odziv

KAJ PRAVIJO NAŠE STRANKE

Preberite več odzivov na...

Google odzivi
Pogosta vprašanja
 • Ali lahko trajno lasersko odstranjevanje dlak poškoduje mojo kožo?
  Ob pravilni in strokovni uporabi medicinskega laserja, s katerim upravlja usposobljeno osebje in ob upoštevanju navodil po posegu, je skrb o poškodovanju kože ali okoliških tkiv povsem odveč.
 • Kako vem, ali je lasersko odstranjevanje dlak primerno zame?
  Lasersko odstranjevanje dlak je primerno tako za ženske kot za moške, pri vseh pa se včasih pojavijo določene omejitve. Primer takih omejitev je zelo veliko število pigmentnih znamenj. Z laserjem prav tako ne odstranjujemo dlak, ki rastejo iz pigmentnih sprememb, dlak na področju tatoo-jev ali permanentnega ličila. Laserskega posega ne izvajamo na koži, ki je nagnjena k nastanku keloidnih brazgotin, pri aktivnih okužbah in pri poškodbah kože.
 • Ali lasersko odstranjevanje dlačic boli?
  Ker je bolečina individualno pogojena, je postopek laserskega odstranjevanje dlak za nekatere ljudi lahko nekoliko boleč. Aparata, ki ga uporabljamo, imata že vgrajen sistem za lajšanje bolečine s predhodnim hlajenjem. Bolečino dodatno blažimo s sprotnim hlajenjem in prilagajanjem hitrosti izvajanja terapije.
 • Koliko časa traja, da vidim rezultate?
  Rezultati bodo vidni že po prvi terapiji, saj bodo dlake, ki smo jih tretirali z laserjem, zrasle le še do določene dolžine in odpadle. Po nekaj tednih bi morali opaziti vsaj 25% manjšo in počasnejšo rast dlak. Rezultati so najhitreje vidni na področjih, kot so bikini, pazduhe, brazil in noge, kjer so dlake najmočnejše.
 • Kako pogosto se izvajajo terapije?
  Ker so dlačice v različnih fazah rasti, vsakokrat lahko uničimo le tiste dlačice, ki so v aktivni fazi rasti. Lasersko odstranjevanje dlak se zato opravlja na 4 – 6 tednov, odvisno od tega, na katerem predelu telesa se izvaja. Koliko dlačic bomo lahko odstranili, je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja ter barve in gostote dlačic. Na posvetu vedno pristopimo individualno in se vam posvetimo ter vas seznanimo z rezultati, ki jih lahko pričakujete in predlagamo število terapij, ki vam bo prineslo željen učinek. Za popolno ustavitev rasti dlak je navadno potrebno opraviti 6–8 ponovitev laserskih tretmajev.
 • Kakšen je vpliv laserskega odstranjevanja dlak na žleze na področju pazduh in bikinija?
  Laser, s katerim izvajamo terapije odstranjevanja dlačic nima vpliva na delovanje žlez na področju pazduh in dimelj.

POGOSTA VPRAŠANJA

*nudimo vam brezplačni pregled zob

bottom of page