top of page
Zdravljenje zob in zobnih bolezni

ZDRAVLJENJE ZOB IN ZOBNIH BOLEZNI

Zobna gniloba (karies) je najpogostejša bolezen zob, ki lahko vodi tudi v izgubo zob.

Prav zato je zelo pomembno, da karies in druge zobne bolezni opazimo in saniramo dovolj zgodaj.

Naročite se že danes in izkoristite BREZPLAČNI uvodni pregled vaših zob!

NAMEN

Namen zdravljenja zob in zobnih bolezni je, da zobozdravnik trenutno stanje zob, zobnih korenin in obzobnih tkiv maksimalno izboljša in tako prepreči izgubo zob in nastanek drugih morebitnih bolezni.

STORITVE

V sklopu storitev zdravljenja zob in zobnih bolezni ponujamo:

 • zdravljenje kariesa oz. zobne gnilobe

 • zdravljenje zobnih korenin in vnetji - Endodontija

 • zdravljenje obzobnih tkiv - Parodontologija

ZDRAVLJENJE KARIESA

Za nastanek kariesa so krive bakterijske obloge na zobeh, ki niso bile pravočasno odstranjene. Hrano, ki ostaja v ustni votlini te bakterije razgrajujejo, pri tem pa tvorijo škodljive kisline. Najpogosteje na mestih, ki so manj dostopni za čiščenje - medzobni prostori in grizne ploskve.

 

Prepoznamo ga po spremenjeni barvi sklenine, ki ni več svetleče bela, pač pa opačno bela, rjavkasta ali sivkasta. Karies občutite kot občutljivost na hladno, toplo oz. sladko, lahko pa je prisotna tudi že bolečina.

Zdravljenje zoba poteka tako, da se mehansko odstrani vneto in odmrlo tkivo, nato se vnese zdravilo in zaključi z izdelavo bele plombe.

ENDODONTIJA

Karies lahko iz površine zoba napreduje proti notranjosti in doseže pulpo, kjer se nahajajo živci in žile. Tam se razrastejo bakterije, ki povzročijo vnetje struktur v pulpi. Slednje se širi v zobne kanale in kost.

Bolezenski procesi znotraj zoba najpogosteje povzročajo močno kljuvajočo bolečino, ki lahko po nekaj časa mine, kar ponavadi kaže na to, da je vnetje dokončno uničilo živce znotraj zoba.

Za rešitev težave je potrebna natančna diagnostika, ki vključuje rentgensko slikanje. Sledi endodontsko zdravljenje, kjer najprej naredimo dostop do pulpe in koreninskih kanalov; odstranimo karies; razširimo in speremo kanale ter vstavimo zdravilo. Kasneje defekt v zobu še dokončno oskrbimo s polnitvijo in zalivko.

PARODONTOLOGIJA

Gre za kronično vnetno bolezen, kar pomeni, da poteka dolgo in neopazno ter počasi povzroča škodo v našem telesu. Bistveno vlogo pri nastanku parodontalne bolezni imajo bakterije v zobnih oblogah. Te s svojimi izločki povzročijo vnetje, ki vodi v počasno propadanje obzobnih tkiv. Vse to vodi do propada kostnine in izpada zob. 

Znaki zgodnje parodontalne bolezni so lahko komaj opazni. Običajno jih odkrije zobozdravnik med natančnim pregledom ustne votline. Kasnejši znaki pa so: krvavljenje dlesni, otekanje dlesni, umikanje dlesni, majavost zob ali celo izpad zob.

Parodontalno bolezen zdravimo z odstranjevanjem kamna, luščenjem in glajenjem korenin. Po postopku čez tri mesece naredimo kontrolo, kjer ponovno izmerimo globine žepov. Po potrebi postopke ponovimo.

*nudimo vam brezplačni pregled

POTEK ZDRAVLJENJA ZOB IN ZOBNIH BOLEZNI

1.

Začetni pregled

Pred začetkom pregledamo vaše zobe in dlesni glede morebitnih znakov oralnih zdravstvenih težav, kot so karies ali bolezni dlesni. 

2.

Diagnoza zdravljenja

S pomočjo rendgenskega slikanja in trenutnega stanje vaših zob določimo natančen načrt zdravljenja.

3.

Zdravljenje

Glede na obliko in vrsto bolezni zob začnemo z zdravljenjem. Nujno je, da postopek izvedemo zelo natančno in s sodobno tehnologijo.

Zobozdravnik - Domen Kanduti

DOMEN KANDUTI

zobozdravnik, specialist parodontologije, asistent

Leta 2024 je zaključil specializacijo iz parodontologije na Stomatološki kliniki UKC Ljubljana.

Paradontolog je zobozdravnik specialist, ki je poleg osnovnega zobozdravstva usmerjen tudi v zdravljenje ustnih bolezni in bolezni obzobnih tkiv. Prav tako vešč opravljanja kirurških posegov. Med drugim vstavlja tudi implantate in zdravi vnetja pristona ob implantatih - periimplantitis.

CENIK STORITEV


STORITEV


CENA

PREGLED

0 EUR

ODSTRANJEVANJE ZOBNEGA KAMNA

70 EUR

PESKANJE ZOB

60 EUR

BELJENJE ZOB

230 EUR

BELA ZALIVKA

80-120 EUR

PRVO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

150-300 EUR

PONOVNO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

200-420 EUR

ANESTEZIJA

0 EUR

PULJENJE ZOBA

90-110 EUR

PREVLEKA KERAMICNA

PREVLEKA KOVINSKO KERAMICNA

PMMA

LUSKA

PARADONTALNO ZDRAVLJENJE - ZOB

PARADONTALNO ZDRAVLJENJE - LOK

RTG POSNETEK - LOKALNO

NEVIDNI APARAT

ZATICEK Z NADZIDKOM

GLASIONOMERNA ZALIVKA

430 EUR

330 EUR

70 EUR

430 EUR

20 EUR

200 EUR

10 EUR

1500 EUR

100 EUR

50 EUR

*nudimo obročno plačilo do 36 obrokov

Rentgen slika zob - Zobozdravniški stol

 "Pravočasno prepoznavanje zobnih bolezni je ključnega pomena za ohranjanje zdravja ustne votline in preprečevanje morebitnih zapletov."

"Nisem si mislila, da obstajajo zobozdravniki k katerim se z veseljem vračam... komaj čakam naslednji termin. Moji zobki so v čudežnih rokah. Hvala!"

Martina Kleb - Google odziv

KAJ PRAVIJO NAŠE STRANKE

Preberite več odzivov na...

Google odzivi
 • Ali lahko trajno lasersko odstranjevanje dlak poškoduje mojo kožo?
  Ob pravilni in strokovni uporabi medicinskega laserja, s katerim upravlja usposobljeno osebje in ob upoštevanju navodil po posegu, je skrb o poškodovanju kože ali okoliških tkiv povsem odveč.
 • Kako vem, ali je lasersko odstranjevanje dlak primerno zame?
  Lasersko odstranjevanje dlak je primerno tako za ženske kot za moške, pri vseh pa se včasih pojavijo določene omejitve. Primer takih omejitev je zelo veliko število pigmentnih znamenj. Z laserjem prav tako ne odstranjujemo dlak, ki rastejo iz pigmentnih sprememb, dlak na področju tatoo-jev ali permanentnega ličila. Laserskega posega ne izvajamo na koži, ki je nagnjena k nastanku keloidnih brazgotin, pri aktivnih okužbah in pri poškodbah kože.
 • Ali lasersko odstranjevanje dlačic boli?
  Ker je bolečina individualno pogojena, je postopek laserskega odstranjevanje dlak za nekatere ljudi lahko nekoliko boleč. Aparata, ki ga uporabljamo, imata že vgrajen sistem za lajšanje bolečine s predhodnim hlajenjem. Bolečino dodatno blažimo s sprotnim hlajenjem in prilagajanjem hitrosti izvajanja terapije.
 • Koliko časa traja, da vidim rezultate?
  Rezultati bodo vidni že po prvi terapiji, saj bodo dlake, ki smo jih tretirali z laserjem, zrasle le še do določene dolžine in odpadle. Po nekaj tednih bi morali opaziti vsaj 25% manjšo in počasnejšo rast dlak. Rezultati so najhitreje vidni na področjih, kot so bikini, pazduhe, brazil in noge, kjer so dlake najmočnejše.
 • Kako pogosto se izvajajo terapije?
  Ker so dlačice v različnih fazah rasti, vsakokrat lahko uničimo le tiste dlačice, ki so v aktivni fazi rasti. Lasersko odstranjevanje dlak se zato opravlja na 4 – 6 tednov, odvisno od tega, na katerem predelu telesa se izvaja. Koliko dlačic bomo lahko odstranili, je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja ter barve in gostote dlačic. Na posvetu vedno pristopimo individualno in se vam posvetimo ter vas seznanimo z rezultati, ki jih lahko pričakujete in predlagamo število terapij, ki vam bo prineslo željen učinek. Za popolno ustavitev rasti dlak je navadno potrebno opraviti 6–8 ponovitev laserskih tretmajev.
 • Kakšen je vpliv laserskega odstranjevanja dlak na žleze na področju pazduh in bikinija?
  Laser, s katerim izvajamo terapije odstranjevanja dlačic nima vpliva na delovanje žlez na področju pazduh in dimelj.

POGOSTA VPRAŠANJA

*nudimo vam brezplačni pregled zob

bottom of page