top of page
2Q4A3503.jpg

LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK

VARNO ODSTRANJEVANJE DLAK Z MEDICINSKIM LASERJEM.

Z MEDICINSKIMI LASERJI LAHKO VARNO IN TRAJNO ODSTRANIMO DLAKE PO TELESU.

Danes nam sodobna laserska tehnologija omogoča varno, učinkovito in trajno odstranjevanje dlak po telesu.

Nadloga, ki pogosto prizadene tako ženske kot moške, je večinoma težava kozmetične in estetske narave, zlasti pri ženskah pa se lahko pojavi tudi zaradi hormonskih nepravilnosti. Negativno lahko vpliva na posameznikovo počutje in samopodobo, še posebej, kadar govorimo o poraščenosti hrbta ali obraza.

Tako se lahko z uporabo medicinskih laserjev za vedno poslovimo od nenehnega britja, bolečih epilatorjev, voska in trakov, vraščenih dlak, srbečice in mozoljev.

Na trgu obstajajo številne aparature, ki nam obljubljajo varno odstranjevanje dlak. Med seboj se razlikujejo po učinkovitosti, varnosti in kvaliteti. Navadno se laserji delijo na medicinske in »nemedicinske« laserje. Slednji se večinoma uporabljajo v kozmetičnih salonih (IPL - Intense Pulsed Light) in kot prenosne aparature za domačo uporabo. Za omenjene je značilno, da delujejo z manjšo močjo in so posledično manj učinkoviti. 

V SISU zobozdravstvu in medicini uporabljamo najnovejše diodne laserje, ki spadajo v skupino medicinske laserjev. 

Take vrste laser omogoča izjemno natančnost pri nadziranju toka, poleg tega pa koncentrira najvišjo optično moč diod, kar pomeni kar 1200 W resnične moči v štirih diodnih skupkih.Ta tehnologija izkušenemu izvajalcu dopušča krajše, a močnejše laserske pulze – za uporabnika pa to pomeni vidne rezultate že po prvem tretmaju in hkrati časovno krajše tretmaje.

 

Preden se odločite za trajno odstranjevanje dlak bodite pozorni, da:

 

  • je lasersko odstranjevanje dlak opravljeno z medicinskim laserjem, ne s kakršnokoli podobno napravo,

  • z laserjem upravlja strokovno usposobljeno in izkušeno osebje, ste na posvetu dobili natančne odgovore na vaša vprašanja,

  •  je poskrbljeno za higieno in

 

  • da je uporabljen v centru kjer je na voljo zdravnik za morebitna dodatna vprašanja in nadzor kakovosti.

Ali lahko trajno lasersko odstranjevanje dlak poškoduje mojo kožo?

Ob pravilni in strokovni uporabi medicinskega laserja, s katerim upravlja usposobljeno osebje in ob upoštevanju navodil po posegu, je skrb o poškodovanju kože ali okoliških tkiv povsem odveč.

 

Kakšen je vpliv laserskega odstranjevanja dlak na žleze na področju pazduh in bikinija?

Laser, s katerim izvajamo terapije odstranjevanja dlačic nima vpliva na delovanje žlez na področju pazduh in dimelj.

 

Ali lasersko odstranjevanje dlačic boli?

Ker je bolečina individualno pogojena, je postopek laserskega odstranjevanje dlak za nekatere ljudi lahko nekoliko boleč. Aparata, ki ga uporabljamo, imata že vgrajen sistem za lajšanje bolečine s predhodnim hlajenjem. Bolečino dodatno blažimo s sprotnim hlajenjem in prilagajanjem hitrosti izvajanja terapije.

Kako se pripraviti na prvo terapijo?

Pomembno je, da se pred prvo terapijo laserskega odstranjevanja dlak vsaj 4 tedne pred dlačic ne puli oziroma depilira in vsaj 2 tedna ne svetli ali beli, saj kot že omenjeno, laserski žarek deluje na pigment, ki se nahaja v dlačnem foliklu.

En dan pred posamezno terapijo si dlačice pobrijete (za končno pripravo tretiranega področja poskrbi naše osebje). Pred terapijo se odsvetuje uporaba krem in losijonov ter deodorantov in antiperspirantov.

Po terapiji se je potrebno izogibati sončnim žarkom (vsaj 3 tedne) oziroma vestno uporabljati zaščitni faktor (zlasti je to pomembno na področju obraza). Tri dni po terapiji se odsvetuje obisk savne in uporaba agresivnih mil, ki bi lahko povzročila draženje kože.

Kako pogosto se izvajajo terapije?

Ker so dlačice v različnih fazah rasti, vsakokrat lahko uničimo le tiste dlačice, ki so v aktivni fazi rasti. Lasersko odstranjevanje dlak se zato opravlja na 4 – 6 tednov, odvisno od tega, na katerem predelu telesa se izvaja. Koliko dlačic bomo lahko odstranili, je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja ter barve in gostote dlačic. Na posvetu vedno pristopimo individualno in se vam posvetimo ter vas seznanimo z rezultati, ki jih lahko pričakujete in predlagamo število terapij, ki vam bo prineslo željen učinek.  Za popolno ustavitev rasti dlak je navadno potrebno opraviti 6–8 ponovitev laserskih tretmajev.

2Q4A3472.jpg

NA KATERIH DELIH TELESA ODSTRANJUJEMO DLAKE

DELI TELESA

NOGE
PAZDUHI
BIKINI PREDEL
BRKE
BRADA
OKOLI AREOLE (PRSI)
ROKE
HRBET

TERMIN

bottom of page