top of page
Zobna protetika

ZOBNA PROTETIKA

Z zobno protetiko nadomeščamo izgubljene zobe in rešujemo težave tistih, ki so utrpeli poškodbe.

Za izdelavo kakovostne protetike je nujen natančen zobozdravnik s smislom za estetiko.

Naročite se že danes in izkoristite BREZPLAČNI uvodni pregled vaših zob!

NAMEN

Namen zobne protetike je nadomestitev izgubljenih zob in zobnih delov. Sodobni protetični izdelki natančno posnemajo videz, občutek ter funkcijo naravnih zob.

STORITVE

V sklopu storitev zobne protetike ponujamo:

 • fiksne protetične rešitve

 • snemne protetične rešitve

Zobna protetika spada med najbolj natančna dela v zobozdravstvu. Pomembno je, da zobozdravnik pred postopki opravi obsežno diagnostiko zobnega stanja, pozdravi vse kariozne spremembe in skupaj s pacientom načrtuje nadaljnje postopke. 

Ključni del protetičnega tima je tudi zobnih tehnik, ki v zobnem laboratoriju izdela protetične rešitve. Protetične oskrbe se lotimo stopenjsko, da zares dosežemo vrhunski rezultat. 

FIKSNA PROTETIKA

Poznamo fiksne protetične izdelke, kot so zobne prevleke (zobne krone), mostički, zobne luske ter inlay in onlay delne prevleke. Cementiramo jih na zobe in popolnoma prevzamejo mesto in funkcijo naravnih zob.

Zobne luske, prevleke in mostički nadomeščajo manjkajoče ali poškodovane zobe oz. dele zob. Narejene so iz keramike – cirkona, poleg estetskih razlogov so namenjene tudi vračanju izgubljene funkcionalnost vašemu nasmehu.

SNEMNA PROTETIKA

Med snemne protetične rešitve pa uvrščamo delne ali totalne estetske snemne nadomestke (zobne proteze).

Ob popolni brezzobosti izdelamo totalne snemne proteze iz visoko kakovostnih materialov. Ob delni brezzobosti se izdelajo delne proteze, ki sidrajo na obstoječih zobeh in so lahko povsem neopazne, brez vidnih kovinskih zapon ali naslonk.

Imate več vprašanj? Odgovor lahko najdete med pogostimi vprašanji.

POTEK IZDELAVE ZOBNIH NADOMESTKOV

1.

Začetni pregled

Pred začetkom opravimo temeljit pregled, da lahko ocenimo stanje vaše ustne votline ter vam svetujemo primerne rešitve.

2.

Skeniranje oz. odtis zob

Poskrbimo za natančno skeniranje ali odtis zob, kar nam omogoča pridobitev podatkov za izdelavo željenega protetičnega nadomestka.

3.

Izdelava nadomestka

Poskrbimo za kakovostno izdelavo nadomestka po meri, prilagojenega stanju v vaših ustih, ki vam bo omogočil udobno nošenje.

CENIK STORITEV


STORITEV


CENA

PREGLED

0 EUR

ODSTRANJEVANJE ZOBNEGA KAMNA

70 EUR

PESKANJE ZOB

60 EUR

BELJENJE ZOB

230 EUR

BELA ZALIVKA

80-120 EUR

PRVO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

150-300 EUR

PONOVNO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

200-420 EUR

ANESTEZIJA

0 EUR

PULJENJE ZOBA

90-110 EUR

PREVLEKA KERAMICNA

PREVLEKA KOVINSKO KERAMICNA

PMMA

LUSKA

PARADONTALNO ZDRAVLJENJE - ZOB

PARADONTALNO ZDRAVLJENJE - LOK

RTG POSNETEK - LOKALNO

NEVIDNI APARAT

ZATICEK Z NADZIDKOM

GLASIONOMERNA ZALIVKA

430 EUR

330 EUR

70 EUR

430 EUR

20 EUR

200 EUR

10 EUR

1500 EUR

100 EUR

50 EUR

*nudimo obročno plačilo do 36 obrokov

Zobozdravnica ogleduje rentgen sliko zob

 "Zobna protetika je edinstvena rešitev za nadomestitev izgubljenih zob ali zobnih delov. Povrne vam občutek, kot bi jih imeli že od nekdaj."

"Nisem si mislila, da obstajajo zobozdravniki k katerim se z veseljem vračam... komaj čakam naslednji termin. Moji zobki so v čudežnih rokah. Hvala!"

Martina Kleb - Google odziv

KAJ PRAVIJO NAŠE STRANKE

Preberite več odzivov na...

Google odzivi
Pogosta vprašanja
 • Ali lahko trajno lasersko odstranjevanje dlak poškoduje mojo kožo?
  Ob pravilni in strokovni uporabi medicinskega laserja, s katerim upravlja usposobljeno osebje in ob upoštevanju navodil po posegu, je skrb o poškodovanju kože ali okoliških tkiv povsem odveč.
 • Kako vem, ali je lasersko odstranjevanje dlak primerno zame?
  Lasersko odstranjevanje dlak je primerno tako za ženske kot za moške, pri vseh pa se včasih pojavijo določene omejitve. Primer takih omejitev je zelo veliko število pigmentnih znamenj. Z laserjem prav tako ne odstranjujemo dlak, ki rastejo iz pigmentnih sprememb, dlak na področju tatoo-jev ali permanentnega ličila. Laserskega posega ne izvajamo na koži, ki je nagnjena k nastanku keloidnih brazgotin, pri aktivnih okužbah in pri poškodbah kože.
 • Ali lasersko odstranjevanje dlačic boli?
  Ker je bolečina individualno pogojena, je postopek laserskega odstranjevanje dlak za nekatere ljudi lahko nekoliko boleč. Aparata, ki ga uporabljamo, imata že vgrajen sistem za lajšanje bolečine s predhodnim hlajenjem. Bolečino dodatno blažimo s sprotnim hlajenjem in prilagajanjem hitrosti izvajanja terapije.
 • Koliko časa traja, da vidim rezultate?
  Rezultati bodo vidni že po prvi terapiji, saj bodo dlake, ki smo jih tretirali z laserjem, zrasle le še do določene dolžine in odpadle. Po nekaj tednih bi morali opaziti vsaj 25% manjšo in počasnejšo rast dlak. Rezultati so najhitreje vidni na področjih, kot so bikini, pazduhe, brazil in noge, kjer so dlake najmočnejše.
 • Kako pogosto se izvajajo terapije?
  Ker so dlačice v različnih fazah rasti, vsakokrat lahko uničimo le tiste dlačice, ki so v aktivni fazi rasti. Lasersko odstranjevanje dlak se zato opravlja na 4 – 6 tednov, odvisno od tega, na katerem predelu telesa se izvaja. Koliko dlačic bomo lahko odstranili, je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja ter barve in gostote dlačic. Na posvetu vedno pristopimo individualno in se vam posvetimo ter vas seznanimo z rezultati, ki jih lahko pričakujete in predlagamo število terapij, ki vam bo prineslo željen učinek. Za popolno ustavitev rasti dlak je navadno potrebno opraviti 6–8 ponovitev laserskih tretmajev.
 • Kakšen je vpliv laserskega odstranjevanja dlak na žleze na področju pazduh in bikinija?
  Laser, s katerim izvajamo terapije odstranjevanja dlačic nima vpliva na delovanje žlez na področju pazduh in dimelj.

POGOSTA VPRAŠANJA

*nudimo vam brezplačni pregled zob

bottom of page