top of page
Oralna kirurgija

ORALNA KIRURGIJA

Implantanti so najnaprednejša in najbolj funkcionalna rešitev brezzobnega stanja.

Nudimo vse od preprostih do kompleksnejših kirurških posegov. Strokovno in odgovorno.

Naročite se že danes in izkoristite BREZPLAČNI uvodni pregled vaših zob!

NAMEN

Oralna kirurgija zajema posege v okolna mehka in trda tkiva. Glavna področja oralne kirurgije sta vstavljanje implantatov, puljenje modrostnih ali drugih zob in kostne dograditve. Z njimi v sodelovanju z zobno protetiko ustvarimo lep in funkcionalen videz zob.

STORITVE

V sklopu storitev oralne kirurgije ponujamo:

 • ekstrakcijo oz. puljenje zob

 • izkles modrostnega zoba

 • preoblikovanje dlesni

 • dograditve kosti

 • implantološke posege

PULJENJE ZOBA

Odstranitev zoba oz. ekstrakcija je poseg pri katerem odstranimo izrasel zob, ki ga ni mogoče pozdraviti in ohraniti.

 

Za odstranitev zoba se odločimo v naslednjih primerih: če je zob močno omajan, če je zobna krona preveč poškodovana, če se pojavlja ponavljaloče kronično vnetje ob korenini, katere ne moremo edodontsko pozdraviti, če je zob tako nagjen, da je nefunkcionalen ipd.

IZKLES MODROSTNEGA ZOBA

Odstranjevanje modrostnega zoba se izvaja pod lokalno anestezijo,

Pri bolj kompliciranih primerih je potreben dvig sluznice, odstranitev okoliške kosti in separacija korenin.

Za izkles modrostnega zoba se odločimo v naslednjih primerih: če modrostni zob ne pride skozi dlesen, če modrostni zob pritiska in poškoduje izrasle zobe, če je modrostni zob le delno izrasel in povroča vnetje.

IMPLANTOLOŠKI POSEG

Izguba zob ni le estetska težava, hkrati prihaja tudi do izgube čeljustne kosti in mehkega tkiva. Dolgotrajna brezzobost pa prinaša dodatne težave kot so preobremenjenost preostalih zob, bolečine v čeljusti in napačen prenos žvečnih sil.

Implantat oz. zobni vsadek je trajna estetska in funkcionalna rešitev za nadomeščanje enega ali večih zob. Sam vsadek predstavlja osnovo za protetično nadgradnjo (s prevleko,  protezo ali mostičkom). Po privijačenju oz. cementiranju protetične nadgradnje zob izgleda kot, da bi bil vaš.

Imate več vprašanj? Odgovor lahko najdete med pogostimi vprašanji.

POTEK IZDELAVE IMPLANTATA

1.

Začetni pregled

Pred posegom terapevt, ki bo vsadek vstavil, preveri, ali je med koreninama sosednjih zob dovolj prostora in dovolj kvalitetne kostnine.

4.

Vsaditev implantata

Ko je vse pripravljeno vsadimo implantat. Po posegu se lahko pojavi manjša oteklina lica, ki po nekaj dneh uplahni. Proces integracije vsadka s kostjo traja 3 mesece.

2.

Lokalna anestezija

Pred začetkom postopka poskrbimo za lokalno anestezijo, da je nadaljnji postopek neboleč in poteka brez težav.

5.

Odprtje implantata

Po treh mesecih opravimo manjši poseg v lokalni anesteziji. V dlesen naredimo manjši rez in v implantat privijemo element, ki pomaga oblikovati dlesen na stiku z zobnim vsadkom.

3.

Rez v dlesen

Kirurg naredi rez v čeljustno kost ter sluznico in pokostnico nežno odgrne s posebnimi inštrumenti.

6.

Izdelava krone

Na koncu začnemo z izdelavo protetičnega nadomestka (zobna krona, mostiček itd.). Končni protetični izdelek privijačimo na vsadek.

CENIK STORITEV


STORITEV


CENA

PREGLED

0 EUR

ODSTRANJEVANJE ZOBNEGA KAMNA

70 EUR

PESKANJE ZOB

60 EUR

BELJENJE ZOB

230 EUR

BELA ZALIVKA

80-120 EUR

PRVO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

150-300 EUR

PONOVNO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

200-420 EUR

ANESTEZIJA

0 EUR

PULJENJE ZOBA

90-110 EUR

PREVLEKA KERAMICNA

PREVLEKA KOVINSKO KERAMICNA

PMMA

LUSKA

PARADONTALNO ZDRAVLJENJE - ZOB

PARADONTALNO ZDRAVLJENJE - LOK

RTG POSNETEK - LOKALNO

NEVIDNI APARAT

ZATICEK Z NADZIDKOM

GLASIONOMERNA ZALIVKA

430 EUR

330 EUR

70 EUR

430 EUR

20 EUR

200 EUR

10 EUR

1500 EUR

100 EUR

50 EUR

*nudimo obročno plačilo do 36 obrokov

Zobozdravniška ordinacija - Zobozdravniški stol

 "Implantanti so najnaprednejša in najbolj funkcionalna rešitev brezzobnega stanjaZ njimi ustvarimo lep in funkcionalen videz zob."

"Nisem si mislila, da obstajajo zobozdravniki k katerim se z veseljem vračam... komaj čakam naslednji termin. Moji zobki so v čudežnih rokah. Hvala!"

Martina Kleb - Google odziv

KAJ PRAVIJO NAŠE STRANKE

Preberite več odzivov na...

Google odzivi
Pogosta vprašanja
 • Ali lahko trajno lasersko odstranjevanje dlak poškoduje mojo kožo?
  Ob pravilni in strokovni uporabi medicinskega laserja, s katerim upravlja usposobljeno osebje in ob upoštevanju navodil po posegu, je skrb o poškodovanju kože ali okoliških tkiv povsem odveč.
 • Kako vem, ali je lasersko odstranjevanje dlak primerno zame?
  Lasersko odstranjevanje dlak je primerno tako za ženske kot za moške, pri vseh pa se včasih pojavijo določene omejitve. Primer takih omejitev je zelo veliko število pigmentnih znamenj. Z laserjem prav tako ne odstranjujemo dlak, ki rastejo iz pigmentnih sprememb, dlak na področju tatoo-jev ali permanentnega ličila. Laserskega posega ne izvajamo na koži, ki je nagnjena k nastanku keloidnih brazgotin, pri aktivnih okužbah in pri poškodbah kože.
 • Ali lasersko odstranjevanje dlačic boli?
  Ker je bolečina individualno pogojena, je postopek laserskega odstranjevanje dlak za nekatere ljudi lahko nekoliko boleč. Aparata, ki ga uporabljamo, imata že vgrajen sistem za lajšanje bolečine s predhodnim hlajenjem. Bolečino dodatno blažimo s sprotnim hlajenjem in prilagajanjem hitrosti izvajanja terapije.
 • Koliko časa traja, da vidim rezultate?
  Rezultati bodo vidni že po prvi terapiji, saj bodo dlake, ki smo jih tretirali z laserjem, zrasle le še do določene dolžine in odpadle. Po nekaj tednih bi morali opaziti vsaj 25% manjšo in počasnejšo rast dlak. Rezultati so najhitreje vidni na področjih, kot so bikini, pazduhe, brazil in noge, kjer so dlake najmočnejše.
 • Kako pogosto se izvajajo terapije?
  Ker so dlačice v različnih fazah rasti, vsakokrat lahko uničimo le tiste dlačice, ki so v aktivni fazi rasti. Lasersko odstranjevanje dlak se zato opravlja na 4 – 6 tednov, odvisno od tega, na katerem predelu telesa se izvaja. Koliko dlačic bomo lahko odstranili, je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja ter barve in gostote dlačic. Na posvetu vedno pristopimo individualno in se vam posvetimo ter vas seznanimo z rezultati, ki jih lahko pričakujete in predlagamo število terapij, ki vam bo prineslo željen učinek. Za popolno ustavitev rasti dlak je navadno potrebno opraviti 6–8 ponovitev laserskih tretmajev.
 • Kakšen je vpliv laserskega odstranjevanja dlak na žleze na področju pazduh in bikinija?
  Laser, s katerim izvajamo terapije odstranjevanja dlačic nima vpliva na delovanje žlez na področju pazduh in dimelj.

POGOSTA VPRAŠANJA

*nudimo vam brezplačni pregled zob

bottom of page