top of page
Preventiva in ustna higiena

PREVENTIVA IN USTNA HIGIENA

Redni zobozdravniški pregledi in pravilna ustna higiena so temelj ustnega zdravja.

Za ohranitev ustnega zdravja in predčasno odkritje morebitnih zobnih bolezni je potreben vsaj en obisk zobozdravnika na leto.

Naročite se že danes in izkoristite BREZPLAČNI uvodni pregled vaših zob!

NAMEN

Namen preventivnih pregledov je, da zobozdravnik pravočasno ugotovi morebitne spremembe v ustni votlini, naredi ustrezno diagnostiko in poskrbi za zdravljenje, v kolikor je potrebno. 

STORITVE

V sklopu preventivnih storitev ponujamo:

 • kontrolni pregledi zob, obzobnih in ostalih tkiv ustne votline

 • svetovanje o pravilni tehniki ščetkanja zob in medzobnih prostorov

 • svetovanje glede prehrane, ki krepi zobe oziroma jim ne škoduje

 • zalivanje griznih ploskev novoizraslih zob

 • fluoridni zaščitni premazi zob

 • odstranjevanje zobnega kamna

KAJ JE ZOBNI KAMEN?

Zobni kamen je trda, rumena ali rjavkasta obloga, ki se nabira na zobeh in jo je mogoče odstraniti le s profesionalnim čiščenjem zob. Zobni kamen je sestavljen iz mešanice mineraliziranih zobnih oblog in bakterij, ki se lahko prilepijo na zobe in sčasoma strdijo. To se dogaja predvsem, kadar zobnih oblog ne odstranimo z rednim ščetkanjem in nitkanjem.

ZAKAJ GA ODSTRANITI?

Redno čiščenje zob je bistveno za preprečevanje težav z ustnim zdravjem, kot so karies, bolezni dlesni in slab zadah. Slaba ustna higiena ima lahko dolgoročne posledice in lahko negativno vpliva na zdravje posameznika. Pojavijo se lahko različne težave in bolezni dlesni.

KDAJ UKREPATI?

Zobni kamen lahko opazite s prostim očesom in se največkrat pojavlja na notranji strani zob. Na začetku sicer morda ne zaznavate težav, kasneje pa se začnejo kazati v obliki pordelih ali krvavečih dlesni, sčasoma pa lahko pride do hujših trajnih posledic in izgube zob.

 

Naslednji znaki in simptomi lahko nakazujejo tudi, da se lahko v kratkem pojavi paradontoza: boleča, otečena in rdeča dlesen, krvavitve ob ščetkanju in nitkanju, premiki zob in majavost, slab zadah, odmik dlesni ter skelenje in občutljivost zob.

Imate več vprašanj? Odgovor lahko najdete med pogostimi vprašanji.

Š

Š

POTEK CIŠCENJA ZOBNEGA KAMNA

1.

Začetni pregled

Pred začetkom pregledamo vaše zobe in dlesni glede morebitnih znakov oralnih zdravstvenih težav, kot so karies ali bolezni dlesni. 

2.

Odstranjevanje zob. kamna

S specializiranim orodjem na zgornjem in spodnjem loku odstranimo zobni kamen, ki se nabira na zobeh.

3.

Poliranje zob

Po odstranitvi zobnega kamna sledi poliranje zob s posebno pasto in gumijastim nastavkom. Ta postopek poskrbi, da zobje ostanejo gladki in čisti.

CENIK STORITEV


STORITEV


CENA

PREGLED

0 EUR

ODSTRANJEVANJE ZOBNEGA KAMNA

70 EUR

PESKANJE ZOB

60 EUR

BELJENJE ZOB

230 EUR

BELA ZALIVKA

80-120 EUR

PRVO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

150-300 EUR

PONOVNO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

200-420 EUR

ANESTEZIJA

0 EUR

PULJENJE ZOBA

90-110 EUR

PREVLEKA KERAMICNA

PREVLEKA KOVINSKO KERAMICNA

PMMA

LUSKA

PARADONTALNO ZDRAVLJENJE - ZOB

PARADONTALNO ZDRAVLJENJE - LOK

RTG POSNETEK - LOKALNO

NEVIDNI APARAT

ZATICEK Z NADZIDKOM

GLASIONOMERNA ZALIVKA

430 EUR

330 EUR

70 EUR

430 EUR

20 EUR

200 EUR

10 EUR

1500 EUR

100 EUR

50 EUR

*nudimo obročno plačilo do 36 obrokov

Zobozdravstvena ambulanta - Zobozdravstveni stol

 "Za ohranitev ustnega zdravja in predčasno odkritje morebitnih zobnih bolezni je potreben vsaj en obisk zobozdravnika na leto."

"Nisem si mislila, da obstajajo zobozdravniki k katerim se z veseljem vračam... komaj čakam naslednji termin. Moji zobki so v čudežnih rokah. Hvala!"

Martina Kleb - Google odziv

KAJ PRAVIJO NAŠE STRANKE

Preberite več odzivov na...

Google odzivi
Pogosta vprašanja
 • Ali lahko trajno lasersko odstranjevanje dlak poškoduje mojo kožo?
  Ob pravilni in strokovni uporabi medicinskega laserja, s katerim upravlja usposobljeno osebje in ob upoštevanju navodil po posegu, je skrb o poškodovanju kože ali okoliških tkiv povsem odveč.
 • Kako vem, ali je lasersko odstranjevanje dlak primerno zame?
  Lasersko odstranjevanje dlak je primerno tako za ženske kot za moške, pri vseh pa se včasih pojavijo določene omejitve. Primer takih omejitev je zelo veliko število pigmentnih znamenj. Z laserjem prav tako ne odstranjujemo dlak, ki rastejo iz pigmentnih sprememb, dlak na področju tatoo-jev ali permanentnega ličila. Laserskega posega ne izvajamo na koži, ki je nagnjena k nastanku keloidnih brazgotin, pri aktivnih okužbah in pri poškodbah kože.
 • Ali lasersko odstranjevanje dlačic boli?
  Ker je bolečina individualno pogojena, je postopek laserskega odstranjevanje dlak za nekatere ljudi lahko nekoliko boleč. Aparata, ki ga uporabljamo, imata že vgrajen sistem za lajšanje bolečine s predhodnim hlajenjem. Bolečino dodatno blažimo s sprotnim hlajenjem in prilagajanjem hitrosti izvajanja terapije.
 • Koliko časa traja, da vidim rezultate?
  Rezultati bodo vidni že po prvi terapiji, saj bodo dlake, ki smo jih tretirali z laserjem, zrasle le še do določene dolžine in odpadle. Po nekaj tednih bi morali opaziti vsaj 25% manjšo in počasnejšo rast dlak. Rezultati so najhitreje vidni na področjih, kot so bikini, pazduhe, brazil in noge, kjer so dlake najmočnejše.
 • Kako pogosto se izvajajo terapije?
  Ker so dlačice v različnih fazah rasti, vsakokrat lahko uničimo le tiste dlačice, ki so v aktivni fazi rasti. Lasersko odstranjevanje dlak se zato opravlja na 4 – 6 tednov, odvisno od tega, na katerem predelu telesa se izvaja. Koliko dlačic bomo lahko odstranili, je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja ter barve in gostote dlačic. Na posvetu vedno pristopimo individualno in se vam posvetimo ter vas seznanimo z rezultati, ki jih lahko pričakujete in predlagamo število terapij, ki vam bo prineslo željen učinek. Za popolno ustavitev rasti dlak je navadno potrebno opraviti 6–8 ponovitev laserskih tretmajev.
 • Kakšen je vpliv laserskega odstranjevanja dlak na žleze na področju pazduh in bikinija?
  Laser, s katerim izvajamo terapije odstranjevanja dlačic nima vpliva na delovanje žlez na področju pazduh in dimelj.

POGOSTA VPRAŠANJA

*nudimo vam brezplačni pregled zob

bottom of page